marți, 30 decembrie 2008

La Multi Ani!!!!!!!!

La Multi Ani!!!!!!!!!, un an mai bun, mai prosper decat cel ce se se incheie la toata lumea, sa aveti sanatate, bucurie, dragoste si finante.
La Multi Ani!!

duminică, 28 decembrie 2008

On The Move 2008

In Decursului anului care, care tocmai se incheie au avut loc niste Schimbari in mangement-ul unor companii de renume de la noi, care au schimbat s-au n-au schimbat curusul business-urilor, fiindca cel mai imoportant, activ al unei organizatii sunt Oamenii.
Unele cele mai importante schimbari au fost:
Anca Ioan - Fost CEO al Tiriac Holdings, a plecat la mijlocul anului din companie, dupa mai bine de 3 ani petrecuti ca executivul lui Tiriac.
Dragos Dinu - Fost CEO al A&D Pharma, a plecat din companie, dupa 10 ani de poziti executive, pastrandu-si 7% actiuni la grup, s-a alaturat echipei Link Resource si The Network, ca si consultant.
Laura Serban - Fost CEO Paystore, a plecat la mai bine de un an de la achiztia de catre Paypoint a companiei, dupa 3 ani petrecuti in aceasta, ea s-a intors in grupul RTC, ca si Director Dezvoltare, dupa numeroase pozitii ocupata in holding in decurs de 10 ani, de cand face parte din Holding.
Plus alte miscari in telecom, Media, Petrol si Utilitati si Online

sâmbătă, 20 decembrie 2008

joi, 18 decembrie 2008

Castigatorii Dreptei


Ziarul Financiar a publicat astazi Topul Cresterilor 2004-2007, coordonata de guvernarea Liberala. 2007 si o parte din 2008, au fost ultimii ani de crestere spectaculoasa, bineinteles, in acest an, se termina un ciclu economic, de crestere inceputa in anul 2000, de pe vremea socialistilor si continuata pe vremea liberalilor, cu suisuri si coborasuri si iara suisuri, in toata regiunea Balcanica, in special in Croatia, Bulgaria, Slovenia, Slovacia, Ucraina, Serbia si Romania.
Topul din Romania este compus din companii din Retail, Alimentare, Energie, Auto, Distributie, Constructii si Imobiliare, exact domeniile de top, din aceasta regiune.
Dar sa vedem ce va fii in perioada care vine, tiinand cont de criza mondiala care se "desfasoara acum" , care va dura de la un pana in anii 2011-2012, tinand cont ca, criza a inceput in Statele Dezvoltate de la Sfarsitul lui 2007, domeniile de top for fii Consultanta, Industria Alimentara si de Bauturi si in special Online-ul, dar am sa revin cu discutii despre aceasta tema.

luni, 15 decembrie 2008

Evolutia Brand-ului

EuroBrand a realizat evolutia globalizari brand-ului

PD-SL

Pana acum, nu am prea vorbit despre politica, dar politica(lume pline de .....) influenteaza toata Viata Economica, Sociala, Culturala si nu numai. Iar de la alegerile de acum 2 saptamani, can fiecare dintre partide au obtinut un scor relativ bun, in special liberari(18%, din voturi), dar aceasta, a fost inteleasa, gresit de acesti oamenii, de aceea am vrut sa nu comentez la cald, ci la rece.In ultimele 2 saptamanii s-au aliat stanga cu dreapta, creandu-se inca o struto-camila dupa cea din anul 2006 cand PLD a fuzionat cu PD creand-use, PD-L(pe delaturi), cu 2 doctrini - Democrata si Liberala in unele cazuri total opuse.
Acum cu acesta alianta(PSD-PC,PD-L) se va forma PD-SL(Partidul Democrat Social Liberal), cu 3 doctrinii, Democrata, Socialista si Liberala, o Struto Camila a Strucei Camilei si de ieri avem si un Prim-Ministru in persoanei lui Emil Boc, sa speram ca partea acesta de Transilvanie, va fii mai vizibila, decat sudul, dar s-a nu ma inbat cu apa rece, se stie ca Boc va face tot ce spune "Cotroceniul", din cauza asta, Stolojan nu a fost lasat sa faca treaba cat de cat, sunt si in aceste partide care vor fii la guveranare niste oamenii pregatiti, dar totul va juca dupa o singura vioara sa speram ca peste un an, nu-l vor mai alege, marea masa, fiindca 4 ani, a fost chin, iar crestera economica, bineiteles ca a fost influentata de Liberali, dar acesta a fost produsa intre anii 2000-2004, nu-i felicit pe cei din aceata guvernare, dar au fost la guvernare cu oameni cat de cat pregatiti, Bineteles ca si ce de dreapta din 2004-2008, au mai avut oamenii pregatiti, dupa scindare, dar nu au fost lasati, sa faca 100% din treaba inceputa, la acesta se mai adauga si "betia de putere".
Sa speram ca peste sau in 4 ani, sau 2 ani sau 1 an(nimeni nu mai stie), ca Romania va fii performant condusa de noul executiv, tindand cont si de criza economica si finaciara mondiala si ca in Legistlativ, coalitia are peste 70%, cel mai mult dupa, `90, Binenteles, ca, unii vor migra de la o tabara la alta depinde si de scopuri, Obiective si Interse Personala(fiindca traim in Romania) sau Profesionale.
Sa Speram ca nu va fii din nou FSN, ci o structura noua, cu oamenii competeti(vechi sau noi) si sa fie linistita in anii care vin, fiindca criza va persista pana in 2012-2014.
Ce va fii va fii, va fii rau, va fii bine, nu stiu, vom trai si vom vedea...........

miercuri, 10 decembrie 2008

Noile Brand-uri ale Gigantilor afectati de Criza:))

M-am gandit sa incep sa incep un capitol despre criza cu ceva amuzant, mai ales dupa ce bursele din toata lumea s-au prabusit in medie cu 60% de la inceputut anului, mii de Companii au dat faliment sau au fost reoganizate sau vindute pe nimic, avand in vedere ca aceata este cea mai mare criza din 1929, incoace, sa ne amujam un pic.
Ferarri



BestBuy

Nokia


Yahoo


Nike




Xerox

Dell

Chrysler


Apple


3M


luni, 8 decembrie 2008

AustroHungaria Brands

Saptamanile trecute am descoperit alte 2 studii de branding ale Instritutului EuroBrand in care sunt detaliate valorile brandurilor din Ungaria si Austria:
Vom vedea anul viitor ce influenta va avea criza asupra valorii companiilor si in aceasi masura si a valorii marcilor.

duminică, 7 decembrie 2008

Energia Vie

In Decurs de 10 ani de cand Dinu Patriciu&Compania a preluat Rompetrol-ul si pana cand l-au vandut a avut niste campanii de promovare, care au impus, dupa opinia mea(fiindca nu stiu daca sunt subiectiv sau obiectiv), Brand-ul la nivel regional si international de recunoastere.
Totul a inceput in 2003, cand Rompetrol a hotarat sa se extinda la nivel Regional si mai ales cand Dinu Patriciu a cunoscunt-o pe Diana Flutur(fost COO la D`arcy, una dintre cele mai marii agenti de publicitate din Romania, inchisa in 2004), un lider in domeniul comunicarii si promovarii din Romania, cu care a invintat Odyssey Communication in 2004, avand ca principal Client The Rompetrol Group, dar s-a dezvoltat si pe alte nise de piata(Adevarul Holding, ABN Amro si altele).
Spoturile(in functie de Dezvoltarea Energiei Vii) care imi plac sunt urmatoarele:
Topul Spoturilor

Primul spot din top a fost conceput in 2005, de Agentia Companiei si doreste sa impuna Grupului pe piata, prin servicii integrate, Rompetrol da Energia.

Al Doilea spot face parte dintr-o campanie de promovare - Rompetrol cea mai scurta idei la Succes, inceputa in 2007 si prezinta o parte dintre Oameni Rompetrol(la locul de munca), Rompetrol cel mai scurt drum de la debut la Succes - The Rompetrols, 200 de tinerii, Angajatii Top si Middle Management in Grup, fiindca tineretea inseamna cunoastere si explorare


Al treilea Spot este primul realizat dupa ce compania a realizat procesul de Rebranding in 2003, si prezinta o companie perfect adaptata la mediul incojurator, care produce, trasporta si distrubuie Energie, Acesta este ultimul spot realizat de D`arcy.

Al Patrulea Spot Comercial este unul din anul 2006 si in care se prezinta Succesul obtinut cu integrarea Rafinariei Petromidia in Grup, de asemenea si o parte dintre oamenii cu care s-a realizat acest succes.

In al Cincelea spot se prezinta drumul de 3 ani de succes a companiei, se prezinta Logistica, Capacitatile de productie, Prezenta si Planurile de Viitor pentru Energie din 2007

Al Saselea spot este unul unde se prezinta Energia cu personalitate de la Rompetrol, este realizat in anul 2003 si este primul spot al Agentiei Odyssey

Al Saptelea Spot Comercial prezinta succes-ul avut timp de 7 ani in Romania si regiune a Grupului, precum si dezvoltarea Hei, Fill&Go, Efix si altele.

Desigur sunt si alte spoturi comerciale dar acestea sunt cele mai relevante, cele care au dat imagine Corporatiei Rompetrol, primul grup din Romania.

Desigur traim intr-o lume in plina miscare piete scad si urca si sigur vom avea alte "capodopere" de promovare. Keep in Touch.

Rompetrol, Energie Vie

luni, 1 decembrie 2008

La Multi Ani

Azi, se implinsec 90 de ani de la Marea Unire, a Transilvaniei cu Romania.
La Multi Ani, Romania!