vineri, 25 iulie 2008

Top Brownfield

Topul Brownfield: o afacere de tip brownfield, e dezvoltata pe baza unei achizitii de active,iar, combinarea acestor active intr-o nou stuctura, este baza viitoare de crestere, bienteles printr-un management performant.
Castigatorul este:
Cuprom - este unul dintre cei mai importanti producatori de cupru din sud-estul Europei, Compania a fost infiintata in anul 2003, de Horia Simu si Horia Pitulea(cei doi mai au afaceri ca Cord, GlassCorp, CCCF si Lipomin-Carpatina-Herculane Water prin tot felul de holding-uri de tip offshore inregistrate in Cipru), fosti excutivi ai Citibank Romania, denumiti mai tarziu Bancheri Cuprului si Mircea Stroe, un alt om de afaceri. Companie a fost si este construita pe ruinile a 2 productori de cupru din Nordul Transilvaniei, Elcond si Phoenix, preluate de in 2003 si institutele de Cercetare Ipronef si Cepronef.
Actionarii:
Nordexo Manufacturing - 90%
Date Financiare 2007:
Cifra de afaceri: 270 Milioane Euro
Profit: 8 Milioane Euro
Angajati: 550
Concurenti Directii si Indirecti: RTB Bor, Alro, Mechel, Arcelor Mittal
Compania isi va dezvolta activitatea, organic sau prin achizitii, deja grupul are in plan alte investii pentru integrarea si cresterea productiei/cifrei de afaceri si profitului

Niciun comentariu: