vineri, 25 iulie 2008

InsureBank CEE 2007 - Asigurari si Banci

Noi Oamenii totdeauna, am avut nevoie de protectie si finantare de aceea era normal ca si aceste piete din Est sa creasca ca urmare a globalizariii.
De accea, jucatori independenti ca Unicredit, KBC, Societe Generale, IntesaSanpaolo si altii, jucatori Regionali precum RZB, Erste, Bawag, Volksbank, OTP, NLB si alti au inceput sa investeasca si sa se extinda fie organic fie prin Fuziuni si Achiziti, in aceata zona, creandu-si niste pozitii puternice in regiune. Acestea se se reflecata in urmatoarele date:
Topul Bancilor in Europa Centrala si de Est(exclus Austria, Turcia, Rusia si Grecia)


Topul Unitatilor Bancare in CEE(exclus Austria, Rusia, Turcia si Grecia)
Pietele Bancare din CEE(exclus Austria, Turcia si Grecia)

Topul Complet al Bancilor din CEE(exclus Austria, Turcia, Rusia si Grecia)

Activele Unicredit in CEE

Activele Sberbank in CEE

Activele RZB in CEE

Activele Erste in CEE

Activele Societe Generale in CEE

Activele KBC in CEE

Activele OTP in CEE

Activele VTB in CEE

Activele Intesa SanPaolo in CEE

Activele Swedbank in CEE

Activele ING in CEE

Activele Citi in CEE

Activele Bayern Landens in CEE

Activele Commerzbank in CEE

Activele NLB in CEE

Activele Volksbank in CEE

Activele EFG Eurobank in CEE

Activele NBG in CEE

Activele AlphaBank in CEE

Piata Asigurarilor din Europa de Est s-a dezvoltat in ultimii 8 anii, atat pe asigurari de Viata si cele generale, grupurile Internationale precum Allianz, Aviva, Groupama, AIG, ING, Generali si altele, si-au creat pozitii puternice asigurand aproape toate business-urile din regiune.

Topul CEE al Asigurarilor Generale(exclus Austria, Turcia si Grecia):


Topul CEE al Asigurarilor de viata (exclus Austria, Grecia, Rusia si Turcia)
Topul Asigurarilor Generale in Austria

Top Asigurari de Viata in Austria

Topul Asigurarilor Generale in Grecia

Topul Asigurarilor de Viata in Grecia


Topul Asigurarilor Generale in Rusia
Topul Asigurarilor de Viata in Rusia
Topul Asigurarilor Generale in Turcia

Topul Asigurarilor de Viata in Turcia


Topul primelor 50 de banci si societati de asigurare din CEE in 2007

In regiune cei mai mari investitorii (dupa cele prezentate), sunt Banci si Companii din Austria, Italia, Franta, Germania, Ungaria, Rusia, Grecia si Olanda, dar nu stim ce se va intampla, voi publica si alte studii. Sursa: Companiile, III si RZB CEE Report

Gigantii Online










Top Greenfield


















































Topul acesta este o recunoastere a meritelor anteprenoriatului Romanesc.
Companiile prezente in top sunt cele, care s-au creat si dezvoltat in ultimii 7-8 ani in Romania si in Regiune, topul nu contin companii care s-au dezvoltat pe baza investitilor institutionale si fonduri de investitii, Topul este format din companii care au devenit lideri in pietele de nisa unde activeaza:
Cifrele de Afaceri:
95,7 Milioane Euro
Blue Air - este o companie de transport aerian low cost, care s-a format la sfarsitul anului 2004, si opereaza in 2 tarii principale si intre timp, a devenit numarul unu in Romania, avand si o flota de invidiat printre care si un Boeing 747, Compania a trasportat peste un milion de pasageri de la infintare.
51 Milioane Euro
The Group - este o agentie de publicitate creata de fosti executivi ai Qglivy Romania, Mihaela Necula si Zoltan Szigeti la inceputul lui 2005, intre timp grupul a devenit full-service, avand ca principalea genti o agentie de Branding, Brandstalk, una de PR, Nicola Portel Noveli, una de media, Media Investments, una de Comunicare, Touch Communication, una de Cercetari de piata, QResearch, una Online, New Media, si multe altele, cu care au acaparat clienti din toate industrile
30,1 Milioane Euro
ImoFinance - este o companie care doreste sa ajunga o banca de microfinantare, infiintata in 2003, de catre Iosif Pop fostul CEO al BT, compania s-a dezvoltat ajungand un finantator si dezvoltator de imobile si nu numai, avand si activitati de Leasing si Microfinantare. printre actionarii companiei fiind importanti oameni de afaceri printre care si o parte din fondatorii BT, Grupul continua sa se extinda.
14,5 Milioane Euro
Colina Motors - este un dealer Tiriac Auto detinut de nepotul lui Tiriac, Alexandru Pitigoi, celebrul pilot de raliu din Romania, ce "incearca" primul Ford Focus WRC din Capionatul National de Raliuri, compania a fost infiintata in anul 2000, fiind distribuitor(Mercedes si Ford, dar si Brabus, dar si de echipamente de raliuri in cele 2 showroom-uri, compania planuieste sa se extinda.
11,4 Milioane Euro
Tuca,Zbarcea&Asociatii - este o societate de avocatura cu cea mai fulminata crestere in piata avocatura, a fost infintata in anul 2005, de catre Florentin Tuca, un fost senior partener al societatii Musat&Asociatii, alaturandu-se si Gabriel Zbarcea, care provine tot din scoala Musat. Timp de 3 ani, partenerii casei de avocatura, au reprezentat legal, numeroase tranzactii, reogranizari, litigi si alte activitati comerciale, societatea s-a clasat pe locul 2 in topul veniturilor din avocatura din Romania.
11 Milioane Euro
Trotter Prim - City Grill - este un lant de restaurante detinut de Dragos Petrescu, infiintat in 2004, dupa ruptura afacerilor, fostilor partenerii a altui succes, La Mama(detinut in continuare de Catalin Mahu), afacera s-a dezvoltat intr-un lant de 15 restaurante, inclusiv restaurantul Caru` cu Bere si Cafenele City Cafe, afacerea continua sa cresca.
7 Milioane Euro
Turabo Caffe - este un lant de cafenele, infiintat in 2003 de catre Tudor Niculescu, a inceput sa se extinde de un an si cu sintem de franciza sau preluand un lant integrat de cafenele in Trandilvania, afacerea creste de la an la an, inaugurand si primul cetru de coferinte din reteaua sa.
5 Milioane Euro
Carturesti - este o retea retail, compusa din 10 Librarii, aflata in cele mai mari orase din Romania, afacerea a pornit in anul 2000, de catre Nicoleta Dumitru si Serban Radu, afacerea a crescut organic, conceptul fiind livestyle Space, nu clasica librarie, cu o cerinarie, aproape in fiecare locatie, Compania se dezvolta incotiunare.
4,4 Milioane Euro
Capital Partners - este prima casa de investitii din Romania, fondata de fostul ziarist si bancher Doru Lionachescu in 2005, compania a fost achitionata de Piraeus Bank in proportie de 51%, anul acesta si tranformata in banca de investitii, a intermediat trazactii de peste 200 milioane Euro, ca vanzarea Eurisko sau BT Asigurari, dar si la finantarii ale unor proiecte imobiliare importante, Compania este inpartita in 4 Divizii, M&A, Finatari, Imobiliare si Investitii.
3,2 Milioane Euro
QuickMobile - este o retea Telecom, cu 6 magazine in Transilvania, fondata in 2005, compania distribuie produse telecom, fiind un concurent marilor retele, dar fiind si o prada totodata, intr-o piata care se cosolideaza.
1,9 Milioane Euro
MatchPoint - este liderul pietei de chribituri publicitare din Romania, Afacerea s-a infiintat in anul 2003, de catre 2 ziaristi, Ovidiu Popa si Mircea Popescu, afacerea s-a dezvoltat, redirectionand niste bugete ale unor companii spre chribitruri, dar cele mai mari afaceri incheiate au fost cumparea a 50% din VinExpert, cea mai mare vinoteca premium din Romania si deschiderea Vino Veritas in 2008. Actionarii diversificandu-si portofoliu, compania se va dezvolta.
1,8 Milioane Euro
Business Publishing Group - este un grup de publishing si editare a unor reviste de nisa ca Pharma Business, Financial Directory, Revista Piata si Food&Bar Magazine, dar activ si in organizarea de evenimente, Publisher-ul s-a creat o piata inca din anul 2004, investinda in noi titluri sau formate.
1,5 Milioane Euro
Ivatherm - este o afacere de Dermocosmetice infiintata in 2005, de Rucsandra Hurezeanu, fiica fostilor proprietarii ai Armedica(cumparata de Gedeon Richter), Start-up-ul a beneficiaza de parteneriate cu numerii producatori din vestul Europei, produsele companiei comercializand-use in unele dintr cele mai importante retele pharma&wellness din lume.
Propuneri pentru accederea in top, cifre de afaceri sub 1 milion Euro:
Brand Development - Publisher
The Marketer - Publisher
Din top au fost scoase societatile care au avut facilitati, pentru obtinerea unor contracte sau numarul 2, 3 s.a.m.d. din acceasi industrie.