miercuri, 25 iunie 2008

TVA-ului din Europa

Topul Corporatilor Platitoare de TVA din Europa

Dealer-ul Vodafone

Vodafone Romania, dupa 5 ani, in care a pierdut clientii in special si nu a avut o campanie precum Orange, de a deschide noi magazine, in Moldova si mai ales Transilvania, dar sa nu uitam, ca in 2005 a pierdut cea mai mare retea de magazine, Germanos. Dupa care, Vodafone se hotareste sa se extinda, rapid prin achizitii, iar la sfarsitul lui 2007 se hotareste sa, sa cumpare 2 Dealeri Orange si unul Vodafone din top 10. Reteaua intru-un an de zile ajungand cu peste 188 de magazine, incepand sa le rebrand-uiasca sub numele de Vodafone sau sa adauge sigla .

Dar si aceasta masura trebuie sa se consoldeze in urmatoare luni.

Sa vedem istoria transformarii Vodafone:


Prima achizitie s-a realizat in Septembrie 2007, cand cele 55 de magazine in 25 de judete a Petrocom din Iasi, amplasate din estul tarii si pana in nord vest cu peste 50 de angajati.
Firma s-a infiintat in 1999, iar in urma tranzactie si-a pastrat divizia de distributie.

A doua achizitie a fost Proton Tehnologies, in Martie 2008, dar s-a realizat prin pastrarea Fondatorului, devenid divizia de PrePay a Vodafone.

Cu peste 73 de magazine in peste 58 de orase din Romania, firma care s-a infiintat in 2000 in Radauti, activand ca si un dealer Orange.

Vegastel, a treia achizitie a companiei, realizata in Iunie 2008, compania detinea peste 60 de magazine in peste 40 de orase, cele mai multe in partea de Nord-Est, activand pe piata ca dealer Orange si Cosmote. Vodafone a cumparat 100% din Afacere. Vegastel s-a infintat in 1999 in Botosani.

Bineteles ca unele magazine au fost inchise, vandute sau reamenajate dupa Standardele Vodafone, pe piata aflandu-se ince niste retele pentru vanzare, precum QuickMobile, Say, Eurogsm si Fonomot(ultimele 2 fiind in discutii pentru a fii achizitionate de Orange).

Dar Operatorii Telecom pregatesc noi suprize, le vom descoperii.......






















duminică, 22 iunie 2008

Spirits&Wine - M&A

Piata Globala a Bauturilor Alcoolice - dupa volum

Piata Globala a Bauturilor Alcoolice - dupa cota de piata
Brandurile cele mai cumparate











Dairy Market - M&A